2013. május 3., péntek

Az outlet-megtévesztés

Alapvetően csak teljesen véletlenül kerültünk ki a Premier Outletbe a múlt hétvégén. Viszont már korábban is észrevettem, hogy nem túl olcsóak kinn a dolgok, vagy hogy a lassan mindenhol állandósult leárazások mellett már talán nem túl érdemes kilátogatni a világ végére párszáz forint megtakarításért - kb ennyibe kerül a kiutazás, tehát a hosszadalmas bevásárlás alig jobb, mint nullszaldós lehet.
Vannak persze kivételek is, azonban amit a hétvégén fedeztem fel, az már több a soknál.
Cipőt készülünk vásárolni, mivel nagyon ráálltunk a sportolásra, így nézegetünk egy ideje cipőket, nagyjából tisztában is vagyunk az árakkal. Így elég meglepő volt, mikor az outletben ugyanazokkal a modellekkel találkoztunk, mint a Playersroom-ban vagy a Playmax-ban, a belvárosban (a két üzletnek "természetesen" semmi köze nincs egymáshoz, érdekesmód mikor feláraznak egy modellt az egyikben, aznap a másikban is, de ez most nem ide tartozik, talán majd máskor), hiszen az outlet elméletileg a kifutó modellek kiárusítása. Azonban vagy új felfogással működnek az outletek, és a friss modelleket kezdték árulni, vagy ránk magyarokra a belvárosi üzletekben is a tavalyi modelleket próbálják rásózni, mivel azt ők is olcsóbban szerzik be, így a hasznuk jóval magasabb lehet.
Minden esetre bármi is az igazság, a lényeg, hogy a magyart nagyon jól meg lehet vezetni. Az outlet vasárnap délután csordultig, emberrengeteg hömpölyög, be is mentünk egy-két helyre, és mit látunk? Ugyan azok a cipők a belvárosi árnál jóval drágábban. Tehát először elhitették az emberekkel, hogy ott jóval olcsóbb minden, odaszoktatták az embereket, majd pedig árat emeltek, és kihasználják a megszokást, hogy mindenki  fél órákat utazik azért, hogy ugyanazokat a cuccokat 20-30%-kal drágábban megvásárolja, amit a belvárosban is megkapna... Ez aztán az üzlet...
És hogy ne maradjon bizonyíték nélkül, csináltam pár fotót, ugyan csak 1-1 üzletben, de sajnos nem egyedi esetről van szó... (még egy dolog, a PlayMax/Playersroom tagság éves szinten 5000, de utána annyit vásárolsz vele, meg annak akinek nem szégyelled)
Premier - Nike futó; 24.999
Aréna - Nike futó; 18.999+5000=23.990 
Premier - Babolat tenisz; 33.999
Aréna - Babolat tenisz; 24.999+5000=29.999

Premier - Wilson tenisz 1; 35.999

Premier - Wilson tenisz 2; 45.999


Aréna - Wilson tenisz 1; 19.999 +5000=24.999
Wilson tenisz 2; 25.999+5000=30.999
Tehát a lényeg, hogy még ha minden alkalommal új névre, új tagságival vásárolnánk, akkor is 1.000 és 15.000 forint közötti megtakarítást érhetnénk el a belvárosban, az utazási költségről és az időtényezőről, valamint a keleties vs. nyugatias üzletekről, körülményekről nem is beszélve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése