2013. június 24., hétfő

iOS7

Kicsit "technikaiasítok", mert most épp ez ragadott meg...
Szóval gondoltam egyet, és az iOS bétáját már a megjelenése napján feltöltöttem a telefonomra. Már az elején is gondolkoztam egy rövid tapasztalati leíráson, de úgy érzem, most jött el az ideje, ma, miután megjelent a második béta is.

Alapvetően az első verzióban elég sok bug volt, néha csak újraindult a telefon, akadozott néhol a menü, nem vagy nem jól működtek benne funkciók. Emellett azért azt hozzá kell tenni, hogy a béta szoftverekkel bizonyos szoftverek nem feltétlen indulnak el, szerencsére a programjaim többségével nem volt probléma.

Az első benyomásom a bejelentéskor egyébként nem volt éppen pozitív, az addigi elegáns kinézetet egy kicsit egyszerűbb, amolyan csúnyácska váltotta fel. A fő problémám a túl egyszerűsített ikonokkal volt, amiket azóta már megszoktam, olyannyira, hogy ugyan iPad-en még mindig iOS6-ot használok, mégsem gondolom, hogy a régebbi szebb volt. A grafikai megoldásokról egy kiadós írás már megjelent a szifon.com-on, sok dologban egyetértek, amellett, hogy én nem vizsgálom a dolgot ilyen "szakmai szemmel" és nekem többségében tetszik így is ahogy szerintük sok stílus van összedobálva...

Az új, felgördülő menü kifejezetten tetszik, pláne, hogy került rá gyorselérésben zseblámpa funkció is.
Hátteret javasolt váltani, mert ami a korábbi, elegáns ikonokkal jól mutatott, az tapasztalataim szerint siralmas az új rendszeren, viszont megfelelő háttér választásával kifejezetten vagány kinézete lehet a menünek is.

Az emlékeztető használata az első bétában eléggé fura volt, ezt a második bétában helyrehozták, alapvetően jobban is néz ki, és használhatóbb is. Hasonló a helyzet az iTunes-szal is, végre felismeri a telefon a zenéket (lejátszani eddig is lejátszotta, de helyfoglalásként nem jelezte és nem lehetett őket egyszerre törölni); az iTunes Match működésében az első béta sajnos újfent visszalépést jelent a korábbiakhoz, mint annak idején a 6-os iOS, most szerencsére csak az egész lejátszási lista egyben letöltését vették el, pontosabban az albumokét is, így jelenleg iTunes Matchből is csak egyesével lehet számokat letölteni. A DRM-es hibát sajnos nem oldották meg a második bétánál sem, így ha valaki nem a beépített zenejátszóval szeretné lejátszani a zenéit (Audio Xciter), az itt meg lesz lőve, mert a letöltött dalok kb fele nem lesz lejátszható más programban.

A béta2 sebessége kifejezetten jó, a korábbi néha kicsit megdöccent, ennél ilyet még nem tapasztaltam szerencsére, valamint a message-bug is mintha eltűnt volna.

Később bővítem még a postot képekket is, főleg az érdekes message bugról... :) Tehát ha olyan érzésed lenne, hogy ez a leírás még nem kerek, akkor feltehetően igazad van :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése